alates
2010
Otse Ahjust suitsusingid, pagaritooted ja gurmee
Austades vanaemade traditsioone
Kõik meie tooted on naturaalsed ja valmivad järgides vanu traditsioone ning retsepte
Lihatoodetes kasutame vaid värsket Eesti liha. Pagaritooted on valdavalt juuretise põhjal. Küpsetistes kasutame vabapidamisel olevate õnnelike kanade mune.
Peakokk
Maario
Saag
Ootame kõiki külla reedel
Kuidas valmib ehe suitsusink
Vanasti tegime me seda päris saunas. Nüüd oleme ehitanud eraldi pisikesed saunakesed, kus on puukeris sees.
Kõik algab heast Eesti lihast
Selleks, et suitsusink saaks parim, peab ka liha olema parim. Värske ja spetsiaalselt valitud Eesti liha toome esmaspäeval.
Liha läheb soola
Kui oleme esmaspäeval värske Eesti liha ära toonud, läheb liha soola, kus ta on kuni reedeni.
Suitsutamine
Sooldnunud liha läheb suitsuahju reede varahommikul ning veedab ahjus terve päeva. Õhtul kell 17:00 võtame suitsusingid ahjust välja ning sooja sinki Otse Ahjust saab talust kohapealt reedeti kell 17-20.
Pagaritooted
Meie leivad on äratuntavad viljapea kaunistusega
Viljapea kaunistus
Meie leivad on äratuntavad viljapea kaunistuse järgi.
Juuretis
Leibade tegemisel kasutame enda juuretist, mis on laagerdunud üle 10 aasta.
Rukki täisterajahu
Leibade tegemisel kasutame rukki täisterajahu ning lisame natuke ka linnase jahu.
Karaskid ja Sepikud
Meie karaskid valmivad odrajahust ning sepikud mitmevilja jahust.
Pärna Talu Gurmee
Pärna Talu gurmee raames teeme erilisi maitseid ning pöörame palju tähelepanu ka visuaalsele ilule.
Vanaema retsept
Mitmed meie gurmee tooted tuginevad vanaema retseptile, mida oleme veidi kaasajastanud.
Kvaliteet
Kõik meie tooted valmivad värskest ja kvaliteetsest toorainest. Näiteks munad on talu vabapidamisel kanade munad.
Ilu
Meile väga meeldib, kui toit näeb ka ilus välja. Seepärast mõtleme alati ka sellele, et kuidas seda serveerida, et oleks ilus ning oleks mõnus ja mugav nautida.
Otse Ahjust klassika reedeti kell 17-20
Need maitsed on meil alati valikus
Seljakarbonaad
Mõnusalt soolane ja mahlane Eesti lihast suitsusink seljakarbonaad.
Peekon
Mõnusalt mahlane ja soolane Eesti lihast suitsusink peekon.
Pardifilee ja Kanafilee
Suitsutatud parti ja kana me iga reede ei tee. Jälgi meie Facebooki saadavuse osas.
Rukkileib
Meie enda juuretisega valmistatud rukki täisterajahust leib.
Karaskid ja Sepikud
Meie karaskid valmivad odrajahust ning sepikud mitmevilja jahust.
Kartulisalat
Kartulisalatit teeme meie enda suitsusingist.
Pasteedid
Teeme erinevaid gurmeepasteete, sh ka konjakiga Maxime Trijol XO.
Soolakaramell
Retsepti leiutas 1977 Le Roux ja Maario täiustas 2010.
Crème brûlée
Crème brûlée valmib vabapidamisel talu kanade munadest.
Rullbiskviit
Mahlane rullbiskviit on tehtud vabapidamisel talu kanade munadest.
Soe söök
Igal reedel teeme ka sooja sööki, mida saab kohapeal nautida- nt pitsa ja šašlõkk.
Väga ilus leib
President Kersti Kaljulaid külastas meid Luige laadal ja ütles meie leiva kohta, et meil on väga ilus leib
– President Kersti Kaljulaid
Konkurss “Laada Päts”
Sõmeru Maaelufestivalil võitsid meie Kanepiseemne leib ja Rabarkerikarask tunnustuse
– Sõmeru Maaelufestival
Parim Karask
Postitee Maitse 2022 tunnustas meie karaski parimaks aastal 2022
– Postitee Maitse
Võta meiega ühendust
ADDRESS: PÄRNA TALU, KASTRE VALD, TARTUMAA
PHONE: 53869682
EMAIL: maario.saag@gmail.com
© Pärna Talu ja Pärna Talu Gurmee